Oferta B2B
Oferujemy bezpośrednie dostawy ryżu, kasz, płatków zbożowych i produktów strączkowych w opakowaniach cateringowych – worki folia 2kg, 3kg, 5kg oraz przemysłowych – worki 25kg, 50kg, big bag, kontenery - do hurtowni dystrybucyjnych, cateringu, zakładów produkcyjnych, konfekcjonerów produktów zbożowych, przemysłu, etc.
ASORTYMENT DOSTĘPNY DO SPRZEDAŻY W LUZACH
RYŻ
KASZA
PRODUKTY STRĄCZKOWE
PŁATKI ZBOŻOWE
SUPER FOODS
POZOSTAŁE
Warunki ustalane indywidualnie po złożeniu zapytania ofertowego w formie maila lub kontakcie telefonicznym.
Zapytania ofertowe prosimy kierować do: Artur Pieprzowski - Kierownik Sprzedaży ds. B2B i cateringu.
tel. 609 794 775,
e-mail: artur.pieprzowski@sawexfoods.pl
Ryż Biały Długoziarnisty 5kg
europejski i azjatycki (5%, 15%, 25% łamania): Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 14 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Ryż Basmati 5kg
Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Ryż Dziki 100% 5kg
Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:3, gotować około 20 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Ryż Dziki & Paraboiled 5kg
Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Ryż Paraboiled 5kg
Ryż Naturalny Brązowy 5kg
Ryż zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:3, gotować około 30-35 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Ryż Jaśmin 5kg
Ryż do risotto 5kg
Kasza Kuskus 5kg
Kaszę zalać wodą lub bulionem w proporcjach 1:1,5. Wymieszać. Po 5 minutach produkt jest gotowy.
Kasza Bulgur 5kg
Kaszę zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2, gotować ok. 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.
Ciecierzyca 5kg
Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić na około 12 godzin. Po tym czasie odcedzić, zalać wrzącą wodą i gotować około 1,5 godziny – do czasu uzyskania żądanej konsystencji, osolić po ugotowaniu.
Soczewica Czerwona 5kg
Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować ok. 10 minut często mieszając do momentu osiągnięcia żądanej konsystencji. Wodę osolić pod koniec gotowania.
Soczewica Zielona 5kg
Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować do miękkości ok. 20-30 minut. Wodę osolić pod koniec gotowania.
Soczewica Czarna 5kg
Ryż biały długoziarnisty 5kg
Kasza gryczana prażona 5kg
100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez oko 15 minut. Po ugotowaniu osączyć.
Kasza jęczmienna gruba 5kg
100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu 15-20 minut. Po ugotowaniu osączyć.
Kasza Jaglana 3kg
Kaszę zalać wrzącą, osoloną wodą w stosunku 1:2. Dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu 15-20 minut.
Groch łuskany połówki 5kg
Groch łuskany Halina nie wymaga namaczania. Po opłukaniu wrzucić do gotującej się wody w proporcji 100 g grochu na ok. 500 ml wody. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą pod koniec gotowania.
Fasola jaś piękny karłowy 5kg
Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny. Przez pierwsze 10 minut gotować fasolę na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Wodę osolić po koniec gotowania.
Fasola drobna 5kg
Kasza pęczak 5kg
100 g wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez oko 20 minut.
Ryż Biały długoziarnisty 5kg
Kasza Gryczana prażona 3kg
Groch łuskany cały 3kg
Groch łuskany Sotto nie wymaga namaczania. Po opłukaniu wrzucić do gotującej się wody w proporcji 100 g grochu na ok. 500 ml wody. Gotować około 1 godziny. Doprawić solą pod koniec gotowania.
Groch łuskany połówki 3kg
Fasola Jaś Tyczny 3kg
Fasola Jaś Karłowy 3kg
Fasola Czerwona 3kg
Ryż do sushi 2 kg
Ryż dokładnie umyć pod zimną wodą i odsączyć. Następnie zalać zimną wodą w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu około 10 minut. Po zagotowaniu pozostawić na 15 minut- nie zdejmować przykrywki.
Korzystając ze strony akceptujesz politykę prywatności Akceptuję
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Close