Aktualności

Piątek, 2018.11.16

Quinoa biała oraz chia – dwie nowości w ofercie marki Britta

Firma Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Foods Spółka komandytowa poszerzyła swoje portfolio o dwa nowe produkty. W ofercie marki Britta znajdziemy teraz także quinoę białą, zwaną również komosą ryżową, oraz chię.

Quinoa biała marki Britta stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka, dzięki czemu może być traktowana jako alternatywa dla białka pochodzenia zwierzęcego i wykorzystana w kuchni wegetariańskiej. W swoim składzie zawiera również zdrowe kwasy tłuszczowe, które obniżają cholesterol oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy. Ponadto Quinoa marki Britta charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, dlatego może być spożywana zarówno przez diabetyków, jak i osoby pozostające na diecie odchudzającej.

Chia marki Britta, podobnie jak Quinoa biała, zawiera cenne białko i błonnik pokarmowy, a dodatkowo posiada niewielką ilość cukrów, co sprawia, że może być używana do przyrządzenia potraw wegetariańskich oraz dietetycznych. Oba nowe produkty marki Britta dostępne są w opakowaniach o pojemności 160g.

Czwartek, 2019.09.26

Sawex Foods sponsorem pikniku Polskiego Towarzystwa Wspierania Chorych na IPF

22 września 2019 roku na warszawskim Wilanowie odbył się piknik rodziny w ramach obchodów  Tygodnia IPF 2019 pod hasłem „Zdrowe płuca”. Wydarzeniu towarzyszyły koncerty oraz charytatywna aukcja. Organizatorem wydarzenia było Polskie Towarzystwo Wspierania chorych na IPF, a jednym ze sponsorów – Sawex Foods. IPF, czyli Idiopatyczne włóknienie płuc to choroba zaliczana do idiopatycznych śródmiąższowych zapaleń […]

czytaj więcej

Poniedziałek, 2019.09.23

„Jak potopu świata fale…” – wystawa pod mecenatem Sawex Foods

15 września 2019 roku w Polskiej Akademii Nauk Muzeum Ziemi w Warszawie odbył się wernisaż zapowiadający wystawę „Jak potopu świata fale…”, której mecenasem ma przyjemność być Sawex Foods. Obrazy z kolekcji Leszka Radwana, Piotra Radwana-Röhrenschefa oraz Witolda Hucalaka, będzie można podziwiać od 16 września do 17 listopada 2019 roku. Tytuł wystawy został zapożyczony z twórczości […]

czytaj więcej

Korzystając ze strony akceptujesz politykę prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close