Skip to main content

Catering

Oferujemy bezpośrednie dostawy ryżu, kasz, płatków zbożowych i produktów strączkowych w opakowaniach cateringowych – worki folia 2kg, 3kg, 5kg dla branży HoReCa już przy minimum logistycznym na poziomie 1 palety w asortymencie mix.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszych produktów w opakowaniach cateringowych i nawiązania z nami współpracy handlowej.

Kontakt: artur.pieprzowski@sawexfoods.pl

Ryż Biały Długoziarnisty 5kg

Zobacz więcej

Ryż uprawiany w sposób tradycyjny na polach zalanych wodą. Posiada ziarno obłuszczone o długości 6-7 mm do 10% łamania o barwie białej do biało-kremowej. Jest produktem bezglutenowym. Po ugotowaniu zgodnie z zalecanym czasem nie klei się i jest sypki. Może być stosowany jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb, owoców morza, zup i deserów,  po ugotowaniu można go przechowywać w warunkach chłodniczych przez kilka dni.
Sposób przygotowania: Gotować 13 -15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936211112
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Basmati 5kg

Zobacz więcej

Jest jednym z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie, określany jako „pachnący ryż”. Uprawiany jest w Indiach u podnóża Himalajów i Pakistanie, dzięki  specyficznemu klimatowi w jakim jest uprawiany po ugotowaniu jest sypki i nabiera charakterystycznego lekko orzechowego aromatu, co wyróżnia go spośród innych gatunków ryżu. Ziarno ma smukły kształt o długości: 6-7 mm oraz śnieżno-białą barwę, długość ziarna dodatkowo zwiększa się po ugotowaniu. Wykorzystywany głównie w kuchni indyjskiej jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb i owoców morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936221111
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Dziki 100% 5kg

Zobacz więcej

Ryż dziki RANI jest produktem o wyszukanym wyglądzie i smaku cechuje go lekko orzechowy zapach i posmak. Ziarno ryżu dzikiego jest bardzo długie, o charakterystycznym czarno – brązowym kolorze, w rzeczywistości jest to rodzaj trawy pod nawą: Zizania Wodna (owies wodny). Z uwagi na bardzo utrudniony zbiór jest stosunkowo drogi w porównaniu do innych gatunków ryżu. W czasie gotowania zwiększa swoją objętość. Jest wspaniałym dodatkiem do wykwintnych dań egzotycznych w połączeniu z mięsem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza oraz jako składnik sałatek, często łączony z ryżem parboiled.
Sposób przygotowania: Gotować około 20 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936211174
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Dziki & Paraboiled 5kg

Zobacz więcej

Ryż Dziki&Parboiled Rani jest niezwykłą mieszanką złocistego ryżu parboiled i ryżu dzikiego. Dzięki czemu otrzymujemy kompozycję zarówno o wyrafinowanym smaku, jak i o wysokich wartościach odżywczych. Jest to tez doskonała alternatywa cenowa w stosunku do ryżu dzikiego 100%. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami czy owocami morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936211181
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Paraboiled 5kg

Zobacz więcej

Ryż parboiled marki Rani jest ryżem białym poddanym specjalnej obróbce termicznej gorącą parą wodną dzięki czemu zachowuje witaminy i składniki odżywcze, a także nabiera delikatnego złocistego koloru, wyraźnego aromatu i nieco twardszej struktury. Po ugotowaniu wraca do barwy białej. Jego główną zaletą jest to, że nie klei się po ugotowaniu i jest sypki. Jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb oraz potraw z warzyw.
Sposób przygotowania: Gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936211136
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Naturalny Brązowy 5kg

Zobacz więcej

Ryż naturalny brązowy jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzną łuskę, zachowując zarodek oraz warstwę przylegająca do nasiona z wysoką zawartością składników mineralnych i błonnika. Ma wydłużone ziarno koloru brązowego i po ugotowaniu jest dużo twardszy od innych gatunków ryżu. Jest wolno trawiony przez organizm, co daje poczucie sytości przez długi czas i jest szczególnie doceniane przez osoby na dietach zdrowotnych, i sportowców. Polecany do potraw mięsnych, drugich dań z sosami, sałatek oraz dań jednogarnkowych.
Sposób przygotowania: Gotować około 30-35 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678410
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Jaśmin 5kg

Zobacz więcej

Ryż jaśminowy Rani uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie. Jego cechą charakterystyczną jest aromatyczny zapach, który przypomina woń kwiatów jaśminu. Ma smukłe ziarno o jedwabiście białej barwie, po ugotowaniu jest miękki i lekko kleisty. Naturalnie subtelny aromat ryżu jaśminowego współgra z potrawami kuchni azjatyckiej, mięsem, owocami morza i drobiem może być wykorzystywany również jako składnik deserów.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936221135
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż do risotto 5kg

Zobacz więcej

Ryż do risotto Rani jest gatunkiem ryżu krótkoziarnistego uprawianego we Włoszech, Hiszpani, Grecji. Ma owalne i lekko przezroczyste ziarna, które w czasie gotowania pęcznieją pochłaniając duże ilości wody przejmując przy tym smak i aromat dodanych przypraw. Ziarna ryżu do risotto w czasie gotowania wydzielają dużo skrobi, dzięki czemu nabierają kleistej konsystencji. Ryż jest głównym składnikiem klasycznego włoskiego dania – risotto, a także różnego rodzaju farszów, np. do cukinii lub papryki.
Sposób przygotowania: Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 15 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678403
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Jaśminowy 2kg

Zobacz więcej

Ryż jaśminowy Rani uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie. Jego cechą charakterystyczną jest aromatyczny zapach, który przypomina woń kwiatów jaśminu. Ma smukłe ziarno o jedwabiście białej barwie, po ugotowaniu jest miękki i lekko kleisty. Naturalnie subtelny aromat ryżu jaśminowego współgra z potrawami kuchni azjatyckiej, mięsem, owocami morza i drobiem może być wykorzystywany również jako składnik deserów.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 2kg
Kod jednostkowy EAN
5906936683636
Ilość sztuk na warstwie
14
Ilość sztuk na palecie
224

Ryż Jaśminowy Czarny 5kg

Zobacz więcej

Ryż czarny jest przede wszystkim źródłem witaminy E oraz przeciwutleniaczy, dzięki czemu świetnie działa jako środek „odmładzający”. Ryż ten wyróżnia się bardzo delikatnym orzechowym posmakiem i aromatem. Idealnie sprawdza się w połączeniu z dziczyzną, owocami morza oraz drobiem.
Sposób przygotowania: Gotować około 15-20 minut
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936683223
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Jaśminowy Czerwony 5kg

Zobacz więcej

Ryż jaśminowy czerwony Rani zawiera więcej błonnika niż jego biała odmiana. Jego aromatyczny zapach, lekko słodki smak i konsystencja są wyjątkowe. Idealnie nadaje się do dań z kurczakiem i warzywami, jest również uzupełnieniem tajskich sosów curry i mleczka kokosowego.
Sposób przygotowania: Gotować w postaci sypkiej bez woreczka przez około 15-20 minut
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936683216
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza Bulgur 2kg

Zobacz więcej

Kasza bulgur Rani to grubo mielona pszenica durum, poddana gotowaniu i ponownemu suszeniu. Jest ona bardzo cennym źródłem błonnika pokarmowego, to również najmniej kaloryczna z kasz. Może być stosowana w kuchni jako alternatywa dla jęczmiennej, gryczanej, manny czy kuskusa. Kasza bulgur będzie smakować znakomicie z warzywami i dodatkiem przypraw orientalnych, może być również składnikiem różnego rodzaju sałatek. Sposób przygotowania: Gotować około 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 2kg
Kod jednostkowy EAN
5906936683643
Ilość sztuk na warstwie
14
Ilość sztuk na palecie
224

Kasza Kuskus 5kg

Zobacz więcej

Kasza kuskus Rani produkowana jest ze szlachetnych ziaren pszenicy durum zawierającej więcej białka, niż pszenica miękka stosowana do produkcji kaszy manny czy pieczywa. Poddawana jest wcześniejszemu  procesowi  gotowania na parze dzięki czemu nie wymaga gotowania a czas jej  przygotowania jest znacznie skrócony. Kuskus jest narodową potrawą kuchni marokańskiej serwuje się go z baraniną, drobiem, rybami lub smażony razem z warzywami.
Sposób przygotowania: Wystarczy wsypać kaszę do miski i zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem, woda powinna sięgać ok. 1 cm powyżej poziomu kaszy, po ok. 7 minutach, kiedy ziarenka napęcznieją, kasza jest gotowa do spożycia.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678571
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza Bulgur 5kg

Zobacz więcej

Kasza bulgur Rani to grubo mielona pszenica durum, poddana gotowaniu i ponownemu suszeniu. Jest ona bardzo cennym źródłem błonnika pokarmowego, to również najmniej kaloryczna z kasz. Może być stosowana w kuchni jako alternatywa dla jęczmiennej, gryczanej, manny czy kuskusa. Kasza bulgur będzie smakować znakomicie z warzywami i dodatkiem przypraw orientalnych, może być również składnikiem różnego rodzaju sałatek. Sposób przygotowania: Gotować około 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936679042
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ciecierzyca 5kg

Zobacz więcej

Ciecierzyca inaczej cieciorka lub włoski groch jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, jest ważnym składnikiem w kuchni śródziemnomorskiej, przypomina kształtem nieduży orzech laskowy, charakteryzuje się również orzechowym posmakiem. Jest pożywna i łatwa do przechowywania. Wykorzystywana do wielu rodzajów zup, gulaszy, lub różnego rodzaju past, szczególnie do produkcji humusa. Jako główne danie ciecierzyca najczęściej jest składnikiem duszonych dań jednogarnkowych, można serwować ją na ciepło z solą i pieprzem, skropioną jedynie oliwą jako dodatek do mięsa.
Sposób przygotowania:  Przed gotowaniem namoczyć ziarno w wodzie od 10 do 12 godzin, gotować około 90 minut
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678427
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Soczewica Czerwona 5kg

Zobacz więcej

Soczewica czerwona Rani charakteryzuje się czerwoną barwą nasion pokrytych drobnymi plamkami, które podzielone są na połowę. Jest bogata w kwas foliowy, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B i białko, które pomagają zmniejszyć stan zapalny w organizmie. Przygotowuje się ją najszybciej ze wszystkich odmian soczewicy ponieważ nie wymaga namaczania a przez dodatkowo podzielone ziarno gotuje się ją zaledwie kilkanaście minut i można ją łatwo rozgotować. Ma zastosowanie w zupach, sosach, gęstych potrawkach lub jako dodatek do sałatek i zapiekanek.
Sposób przygotowania: Gotować pod przykryciem około 10 minut często mieszając do momentu osiągnięcia pożądanej konsystencji, osolić wodę pod koniec gotowania.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678557
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Soczewica Zielona 5kg

Zobacz więcej

Jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i podstawą kuchni Bliskiego Wschodu. Soczewica zielona Rani jest produktem o wysokiej zawartości błonnika i białka, dzięki czemu z powodzeniem może zastępować mięso w diecie wegetarian. Ponadto posiada cenne składniki odżywcze i witaminy z grupy B, dzięki czemu wpływa pozytywnie na nasze zdrowie. Z powodzeniem można wykorzystywać ją jako składnik zup, gulaszy, pierogów oraz do przygotowywania sałatek i pasztetu, bardzo dobrze komponuje się z takimi  przyprawami jak curry czy mięta.
Sposób przygotowania: Soczewicę opłukać i namoczyć w wodzie przez około 30 minut po czym wsypać do gotującej się wody i gotować do miękkości około 20 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678458
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Soczewica zielona 2kg

Zobacz więcej

Jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i podstawą kuchni Bliskiego Wschodu. Soczewica zielona Rani jest produktem o wysokiej zawartości błonnika i białka, dzięki czemu z powodzeniem może zastępować mięso w diecie wegetarian. Ponadto posiada cenne składniki odżywcze i witaminy z grupy B, dzięki czemu wpływa pozytywnie na nasze zdrowie. Z powodzeniem można wykorzystywać ją jako składnik zup, gulaszy, pierogów oraz do przygotowywania sałatek i pasztetu, bardzo dobrze komponuje się z takimi  przyprawami jak curry czy mięta.
Sposób przygotowania: Soczewicę opłukać i namoczyć w wodzie przez około 30 minut po czym wsypać do gotującej się wody i gotować do miękkości około 20 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 2kg
Kod jednostkowy EAN
5906936683629
Ilość sztuk na warstwie
14
Ilość sztuk na palecie
224

Soczewica Czarna 5kg

Zobacz więcej

Soczewica czarna Rani, zwana inaczej Belugą, to jedna z najcenniejszych w całej gamie roślin strączkowych, jest bardzo pożywna i smaczna. Jej starannie wyselekcjonowane czarne, kuliste ziarna mają intensywny smak, są bogate w białko roślinne, błonnik oraz wiele innych składników odżywczych – to doskonały wybór dla wegan i wegetarian. Stosuje się ją głównie do pierogów i sałatek ale również do zup, sosów, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek.
Sposób przygotowania: Ziarna opłukać pod bieżącą wodą, gotować przez około 25 -30 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936679714
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kuskus Izraelski 5kg

Zobacz więcej

Kuskus izraelski ze względu na swój wyjątkowy kształt znany jest również pod nazwą kuskus perłowy, powstaje z ziaren semoliny (pszenicy durum), która jest łamana, mielona i mieszana z wodą w taki sposób, żeby powstały większe 2-3mm granulki. Kuskus perłowy w przeciwieństwie do tradycyjnego kuskusa wymaga gotowania.  Jest to doskonały dodatek do wielu dań, świetnie komponuje się z mięsem, różnymi rodzajami sera oraz grillowanymi i świeżymi  warzywami takimi jak pomidor, papryka czy cukinia.
Sposób przygotowania: Gotować na wolnym ogniu około 8-10 min
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936680345
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Parboiled Premium 5kg

Zobacz więcej

Ryż parboiled premium marki Rani jest ryżem białym poddanym specjalnej obróbce termicznej gorącą parą wodną dzięki czemu zachowuje witaminy i składniki odżywcze, a także nabiera delikatnego złocistego koloru, wyraźnego aromatu i nieco twardszej struktury. Po ugotowaniu wraca do barwy białej. Jego główną zaletą jest to, że nie klei się po ugotowaniu i jest sypki. Jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb oraz potraw z warzyw.
Sposób przygotowania: Gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936 683872
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Quinoa Biała 2kg

Zobacz więcej

Pochodzi z Ameryki Południowej i doskonale łączy właściwości prozdrowotne z interesującym smakiem. Jest źródłem wysokiej jakości białka roślinnego polecana osobom na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Ziarno komosy ryżowej białej ma wiele zastosowań, jej lekko orzechowy smak nadaje się zarówno do dań słonych jak i słodkich, na zimno i na gorąco. Sposób przygotowania:  Dodajemy 1 szklankę komosy do 2 szklanek wrzącej wody i gotujemy przez 12-15 minut. Po zakończeniu gotowania odstawiamy komosę pod przykryciem do momentu aż wchłonie pozostałą część wody.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 2kg
Kod jednostkowy EAN
5906936680772
Ilość sztuk na warstwie
14
Ilość sztuk na palecie
224

Ryż biały długoziarnisty 5kg

Zobacz więcej

Ryż biały długoziarnisty jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Jest produktem lekkostrawnym i niskokalorycznym. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Ziarna tego ryżu są długie i smukłe. Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666592
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza gryczana prażona 5kg

Zobacz więcej

To mocniej palona wersja kaszy gryczanej o grubszych ziarnach, ciemnobrązowej barwie i wyrazistym smaku. Jest naturalnym źródłem błonnika, białka, kwasu foliowego, oraz minerałów. Kasza prażona jest intensywniejsza w smaku i zapachu, przez co pasuje dobrze do gulaszów – zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Sposób przygotowania: Gotować na słabym ogniu przez około 15 minut, po ugotowaniu osączyć.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666530
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza gryczana biała 5kg

Zobacz więcej

Kasza gryczana biała to niepalona kasza gryczana, czyli jej „zdrowsza” odmiana. Wytwarzana z nasion gryki zwyczajnej jest o wiele delikatniejsza, gdyż nie przechodzi obróbki termicznej, dzięki czemu nie traci swoich cennych wartości odżywczych. Jest bogata w pełnowartościowe składniki odżywcze – witaminy i mikroelementy, ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie i organizm każdego człowieka. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem do mięs lub warzyw  a także podstawą obiadu czy kolacji. Sposób przygotowania: Gotować na słabym ogniu przez około 15 minut, po ugotowaniu osączyć.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936680789
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza Jaglana 3kg

Zobacz więcej

Uznawana za jedną z najstarszych kasz, pozyskiwania z prosa, charakteryzuje się cennymi właściwościami zdrowotnymi. Wygląda jak małe, żółte granulki, ale po ugotowaniu uzyskuje się delikatne ziarno o łagodnym smaku kukurydzy. Doskonale nadaje się do domowych krupników i warzywnych zup, jako dodatek do dań mięsnych oraz składnik farszów. Sposób przygotowania: Dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu około 18 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678731
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza jęczmienna gruba 5kg

Zobacz więcej

Kasza jęczmienna jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. Zazwyczaj ma szary kolor z zielonym lub żółtym odcieniem. To rozdrobniony i wypolerowany pęczak. Charakteryzuje się zaokrąglonymi końcami o gładkiej, połyskującej powierzchni. Idealnie nadaje się do przygotowania krupniku, gołąbków, świetnie sprawdza się, jako dodatek do sosów i dań mięsnych. Sposób przygotowania: Gotować na słabym ogniu 15-20 minut, po ugotowaniu odsączyć.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666547
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Fasola jaś piękny karłowy 5kg

Zobacz więcej

To bogate źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni. Sposób przygotowania: Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody), następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666578
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Fasola drobna 5kg

Zobacz więcej

Należąca do roślin strączkowych. Podobnie jak inne rośliny tego typu, jest doskonałym źródłem białka, a co za tym idzie, jej regularne spożywanie korzystnie wpływa na nasz układ nerwowy, poprawiając koncentrację i pamięć. Można je wykorzystać do pieczywa, wafla ryżowego czy nawet tortilli. Dzięki temu danie jest bardziej urozmaicone i smaczniejsze. Sposób przygotowania: Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody), następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678465
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza pęczak 5kg

Zobacz więcej

Kasza pęczak jest rodzajem kaszy jęczmiennej, jak sama nazwa wskazuje, powstaje z odmiany zboża, jakim jest jęczmień. Jej korzyści zdrowotne wynikają głównie z ośmiu ważnych aminokwasów, z których się składa. Świetnie się sprawdzi zarówno w gulaszach, z duszonym mięsem jak i warzywami. Sposób przygotowania 100 g produktu wsypać do 250 ml gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez około 20 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666554
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Groch łuskany połówki 5kg

Zobacz więcej

Jest to jedna z najbardziej popularnych roślin strączkowych znana z bogactwa minerałów takich jak kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń oraz witaminy z grupy B, A, K, C i witaminy E. Ten rodzaj grochu powstaje w wyniku przemysłowego usunięcia otaczającej go łuski i podzielenia go na części (połówki). Sposób przygotowania: Gotować około 60 minut, doprawić solą pod koniec gotowania, produkt nie wymaga namaczania przed gotowaniem.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936666561
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Płatki ryżowe 3kg

Zobacz więcej

Płatki ryżowe powstają z ziaren ryżu poddawanych działaniu pary wodnej i prasowaniu, są dobrą alternatywą dla popularnych płatków kukurydzianych. Znajdziemy w nich wapń, żelazo a także cenne witaminy z grupy B. Płatki ryżowe są szczególnie polecanym składnikiem diety odchudzającej, gdyż są lekkie i sycące. Stanowią doskonałą bazę dla zdrowych i pożywnych śniadań oraz mogą być wykorzystywane także do zagęszczania zup i sosów, są bowiem znacznie zdrowsze niż tradycyjna mąka. Sposób przygotowania: Płatki ryżowe umieszczamy w rondelku i zalewamy mlekiem lub napojem roślinnym, zagotowujemy i gotujemy przez 2-3 minuty.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936681632
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Płatki owsiane błyskawiczne 3kg

Zobacz więcej

Powstają z krojonego dodatkowo rozdrobnionego ziarna owsa poddawanego zgniataniu i obróbce pary wodnej przez co stają się bardziej miękkie i prawie gotowe do spożycia. Dają uczucie sytości i pomagają oczyścić przewód pokarmowy, posiadają również bardzo dużo wartości odżywczych. To źródło błonnika, białka, aminokwasów oraz witamin z grupy B i witaminy E. Najpopularniejszą potrawą przyrządzaną z płatków owsianych jest owsianka, która doskonale sprawdzi się na śniadanie, wykorzystywane są również do różnego rodzaju musli. Sposób przygotowania: Zalać płatki gorącą wodą lub mlekiem i odstawić je na kilka minut by zmiękły i napęczniały. Produkt nie wymaga gotowania.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936680796
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Płatki owsiane górskie 3kg

Zobacz więcej

Powstają z krojonego lub łamanego ziarna owsa poddawanego zgniataniu. Przez mniejszy stopień przetworzenia, posiadają bardzo dużo wartości odżywczych takich jak błonnik, białko, witaminę E i aminokwasy oraz witaminy z grupy B. Idealne na śniadanie, które zapewni nam energię na cały poranek, dostarczą niezbędnych wartości odżywczych, a jednocześnie nie będą zbyt ciężkie do strawienia. Płatki owsiane górskie mogą być składnikiem wielu różnych potraw, z których najpopularniejszą jest owsianka. Sposób przygotowania: Zalewamy płatki wodą lub mlekiem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936681618
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Płatki owsiane zwykłe 3kg

Zobacz więcej

Powstają z ziarna owsa poddawanego zgniataniu i charakteryzują się najmniejszym stopniem przetworzenia przez co posiadają najwięcej wartości odżywczych takich jak błonnik, białko, witaminę E i aminokwasy oraz witaminy z grupy B. Wykorzystywane jako podstawowy składnik owsianki, szczególnie smaczne w połączeniu z ulubionymi bakaliami lub świeżymi owocami oraz jako dodatki do pieczenia pieczywa i ciastek. Sposób przygotowania: Zalać płatki wodą lub mlekiem, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 10-15 minut.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936681625
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż Biały długoziarnisty 5kg

Zobacz więcej

Jest produktem lekkostrawnym i niskokalorycznym, ma długie wysmukłe ziarno i śnieżnobiałą barwę,  po ugotowaniu jest lekko kleisty. Doskonale współgra z warzywami i rybami, może być również dodatkiem do zup i składnikiem wielu potraw jak np. gołąbki. Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 5kg
Kod jednostkowy EAN
5906936677277
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Kasza Gryczana prażona 3kg

Zobacz więcej

To palona wersja kaszy gryczanej o grubszych ziarnach, ciemnobrązowej barwie i wyrazistym smaku. Jest naturalnym źródłem błonnika, białka, kwasu foliowego, oraz minerałów. Kasza prażona jest intensywniejsza w smaku i zapachu, przez co pasuje dobrze do gulaszów – zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Sposób przygotowania: Gotować na małym ogniu przez około 15 minut, po ugotowaniu odsączyć.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678229
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Groch łuskany cały 3kg

Zobacz więcej

Jest to groch żółty powstający w wyniku przemysłowego usunięcia otaczającej go łuski i podzielenia na części (połówki). Jest jedną z najbardziej popularnych roślin strączkowych zawierających  kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń oraz witaminy z grupy B, A, K, C i witaminę E. Wykorzystywany jest głównie jako składnik zup ale też wielu innych potraw. Sposób przygotowania: Gotować około 60 minut, doprawić solą pod koniec gotowania, produkt nie wymaga namaczania przed gotowaniem.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678182
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Groch łuskany połówki 3kg

Zobacz więcej

Jest to groch żółty obłuszczony (niedzielony), który jest rośliną z najpopularniejszej grupy roślin strączkowych. Jest znany z bogactwa minerałów takich jak kwas foliowy, magnez, żelazo, wapń oraz witaminy z grupy B, A, K, C i witaminy E. Wykorzystywany jest głównie jako składnik zup ale nie tylko, można z niego przyrządzić np. hummus, curry  lub pieczone kotlety. Sposób przygotowania:  Gotować około 60 minut, doprawić solą pod koniec gotowania, produkt nie wymaga namaczania przed gotowaniem.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678199
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Fasola Jaś Tyczny 3kg

Zobacz więcej

Jest odmianą fasoli białej o ziarnie dużej wielkości bogatym w źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni jako składnik zup czy dań jednogarnkowych. Sposób przygotowania: Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 gram fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678205
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Fasola Jaś Karłowy 3kg

Zobacz więcej

Jest odmianą fasoli białej o ziarnie średniej wielkości zawierającym bogate źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni jako składnik zup, sosów, sałatek czy past. Sposób przygotowania: Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678212
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Fasola Czerwona 3kg

Zobacz więcej

Jest odmianą fasoli o czerwonym kolorze ziarna skąd wywodzi się jej nazwa. Podobnie jak inne rośliny tego typu, jest doskonałym źródłem białka, a co za tym idzie, jej regularne spożywanie korzystnie wpływa na nasz układ nerwowy, poprawiając koncentrację i pamięć. Może być składnikiem zup, różnego rodzaju sałatek jak również wieku potraw np. w kuchni meksykańskiej Sposób przygotowania: Przed ugotowaniem fasolę moczyć w chłodnej wodzie przez 10-12 godzin (w proporcji na 100 g fasoli ok. 400 ml wody). Następnie uzupełnić wodą i gotować przez około 2 godziny.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 3kg
Kod jednostkowy EAN
5906936678380
Ilość sztuk na warstwie
8
Ilość sztuk na palecie
128

Ryż do sushi

Zobacz więcej

Ryż z gatunku krótkoziarnistych, który charakteryzuje się owalnymi niemal okrągłymi ziarnami o mleczno-białej barwie. Bardzo dobrze wchłania wodę, dzięki czemu ziarna po ugotowaniu stają się miękkie i wyróżniają się dużą kleistością szczególnie przydatną do formowania wszelkiego rodzaju odmian sushi.
Sposób przygotowania: Ryż dokładnie umyć pod zimną wodą i odsączyć, następnie zalać zimną wodą w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut do całkowitego wchłonięcia wody. Ryż po ugotowaniu pozostawiamy pod przykryciem na około 15 minut po czym skrapiamy go specjalną zaprawą ryżową przygotowaną z octu ryżowego, soli i cukru co powoduje, że podczas formowania doskonale łączy się z innymi składnikami wykorzystywanymi do sushi tworząc zwartą formę nawet w przypadku trudnych do zrobienia nigiri sushi.
Opakowanie / gramatura
Folia catering / 2kg
Kod jednostkowy EAN
5906936677918
Ilość sztuk na warstwie
14
Ilość sztuk na palecie
224