Skip to main content

Rani - wyszukana jakość i smak

Pod marką Rani pakowane są najwyższej jakości surowce importowane pochodzące od wyselekcjonowanych i wiarygodnych dostawców z Europy, Azji i Ameryki. Marka Rani została wykreowana w 1998 roku . Początkowo pod marką Rani sprzedawany był tylko ryż biały długoziarnisty, na chwilę gama asortymentowa marki Rani powiększyła się o inne gatunki ryżu oraz importowane kasze i produkty strączkowe. Produkty pod marką Rani konfekcjonowane są pod ścisłą kontrolą w naszym zakładzie produkcyjnym w Kościerzynie i od lat cieszą się dobrą opinią i uznaniem konsumentów.

Ryże - Opakowania cateringowe

Ryż Biały Długoziarnisty 5kg

Zobacz więcej

Ryż uprawiany w sposób tradycyjny na polach zalanych wodą. Posiada ziarno obłuszczone o długości 6-7 mm do 10% łamania o barwie białej do biało-kremowej. Jest produktem bezglutenowym. Po ugotowaniu zgodnie z zalecanym czasem nie klei się i jest sypki. Może być stosowany jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb, owoców morza, zup i deserów,  po ugotowaniu można go przechowywać w warunkach chłodniczych przez kilka dni.
Sposób przygotowania: Gotować 13 -15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Basmati 5kg

Zobacz więcej

Jest jednym z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie, określany jako „pachnący ryż”. Uprawiany jest w Indiach u podnóża Himalajów i Pakistanie, dzięki  specyficznemu klimatowi w jakim jest uprawiany po ugotowaniu jest sypki i nabiera charakterystycznego lekko orzechowego aromatu, co wyróżnia go spośród innych gatunków ryżu. Ziarno ma smukły kształt o długości: 6-7 mm oraz śnieżno-białą barwę, długość ziarna dodatkowo zwiększa się po ugotowaniu. Wykorzystywany głównie w kuchni indyjskiej jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb i owoców morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki 100% 5kg

Zobacz więcej

Ryż dziki RANI jest produktem o wyszukanym wyglądzie i smaku cechuje go lekko orzechowy zapach i posmak. Ziarno ryżu dzikiego jest bardzo długie, o charakterystycznym czarno – brązowym kolorze, w rzeczywistości jest to rodzaj trawy pod nawą: Zizania Wodna (owies wodny). Z uwagi na bardzo utrudniony zbiór jest stosunkowo drogi w porównaniu do innych gatunków ryżu. W czasie gotowania zwiększa swoją objętość. Jest wspaniałym dodatkiem do wykwintnych dań egzotycznych w połączeniu z mięsem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza oraz jako składnik sałatek, często łączony z ryżem parboiled.
Sposób przygotowania: Gotować około 20 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki & Paraboiled 5kg

Zobacz więcej

Ryż Dziki&Parboiled Rani jest niezwykłą mieszanką złocistego ryżu parboiled i ryżu dzikiego. Dzięki czemu otrzymujemy kompozycję zarówno o wyrafinowanym smaku, jak i o wysokich wartościach odżywczych. Jest to tez doskonała alternatywa cenowa w stosunku do ryżu dzikiego 100%. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami czy owocami morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Biały Długoziarnisty 5kg

Zobacz więcej

Ryż uprawiany w sposób tradycyjny na polach zalanych wodą. Posiada ziarno obłuszczone o długości 6-7 mm do 10% łamania o barwie białej do biało-kremowej. Jest produktem bezglutenowym. Po ugotowaniu zgodnie z zalecanym czasem nie klei się i jest sypki. Może być stosowany jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb, owoców morza, zup i deserów,  po ugotowaniu można go przechowywać w warunkach chłodniczych przez kilka dni.
Sposób przygotowania: Gotować 13 -15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Basmati 5kg

Zobacz więcej

Jest jednym z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie, określany jako „pachnący ryż”. Uprawiany jest w Indiach u podnóża Himalajów i Pakistanie, dzięki  specyficznemu klimatowi w jakim jest uprawiany po ugotowaniu jest sypki i nabiera charakterystycznego lekko orzechowego aromatu, co wyróżnia go spośród innych gatunków ryżu. Ziarno ma smukły kształt o długości: 6-7 mm oraz śnieżno-białą barwę, długość ziarna dodatkowo zwiększa się po ugotowaniu. Wykorzystywany głównie w kuchni indyjskiej jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb i owoców morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki 100% 5kg

Zobacz więcej

Ryż dziki RANI jest produktem o wyszukanym wyglądzie i smaku cechuje go lekko orzechowy zapach i posmak. Ziarno ryżu dzikiego jest bardzo długie, o charakterystycznym czarno – brązowym kolorze, w rzeczywistości jest to rodzaj trawy pod nawą: Zizania Wodna (owies wodny). Z uwagi na bardzo utrudniony zbiór jest stosunkowo drogi w porównaniu do innych gatunków ryżu. W czasie gotowania zwiększa swoją objętość. Jest wspaniałym dodatkiem do wykwintnych dań egzotycznych w połączeniu z mięsem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza oraz jako składnik sałatek, często łączony z ryżem parboiled.
Sposób przygotowania: Gotować około 20 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Dziki & Paraboiled 5kg

Zobacz więcej

Ryż Dziki&Parboiled Rani jest niezwykłą mieszanką złocistego ryżu parboiled i ryżu dzikiego. Dzięki czemu otrzymujemy kompozycję zarówno o wyrafinowanym smaku, jak i o wysokich wartościach odżywczych. Jest to tez doskonała alternatywa cenowa w stosunku do ryżu dzikiego 100%. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami czy owocami morza.
Sposób przygotowania: Gotować około 16 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Ryż Jaśminowy Czarny 5kg

Zobacz więcej

Ryż czarny jest przede wszystkim źródłem witaminy E oraz przeciwutleniaczy, dzięki czemu świetnie działa jako środek „odmładzający”. Ryż ten wyróżnia się bardzo delikatnym orzechowym posmakiem i aromatem. Idealnie sprawdza się w połączeniu z dziczyzną, owocami morza oraz drobiem.
Sposób przygotowania: Gotować około 15-20 minut

Ryż Jaśminowy Czerwony 5kg

Zobacz więcej

Ryż jaśminowy czerwony Rani zawiera więcej błonnika niż jego biała odmiana. Jego aromatyczny zapach, lekko słodki smak i konsystencja są wyjątkowe. Idealnie nadaje się do dań z kurczakiem i warzywami, jest również uzupełnieniem tajskich sosów curry i mleczka kokosowego.
Sposób przygotowania: Gotować w postaci sypkiej bez woreczka przez około 15-20 minut

Ryż Jaśmin 2kg

Zobacz więcej

Ryż jaśminowy Rani uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków ryżu na świecie. Jego cechą charakterystyczną jest aromatyczny zapach, który przypomina woń kwiatów jaśminu. Ma smukłe ziarno o jedwabiście białej barwie, po ugotowaniu jest miękki i lekko kleisty. Naturalnie subtelny aromat ryżu jaśminowego współgra z potrawami kuchni azjatyckiej, mięsem, owocami morza i drobiem może być wykorzystywany również jako składnik deserów.
Sposób przygotowania: Gotować około 15 minut, po ugotowaniu przepłukać wodą.

Kasze - Opakowania cateringowe

Kasza Kuskus 5kg

Zobacz więcej

Kasza kuskus Rani produkowana jest ze szlachetnych ziaren pszenicy durum zawierającej więcej białka, niż pszenica miękka stosowana do produkcji kaszy manny czy pieczywa. Poddawana jest wcześniejszemu  procesowi  gotowania na parze dzięki czemu nie wymaga gotowania a czas jej  przygotowania jest znacznie skrócony. Kuskus jest narodową potrawą kuchni marokańskiej serwuje się go z baraniną, drobiem, rybami lub smażony razem z warzywami.
Sposób przygotowania: Wystarczy wsypać kaszę do miski i zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem, woda powinna sięgać ok. 1 cm powyżej poziomu kaszy, po ok. 7 minutach, kiedy ziarenka napęcznieją, kasza jest gotowa do spożycia.

Kasza Bulgur 5kg

Zobacz więcej

Kasza bulgur Rani to grubo mielona pszenica durum, poddana gotowaniu i ponownemu suszeniu. Jest ona bardzo cennym źródłem błonnika pokarmowego, to również najmniej kaloryczna z kasz. Może być stosowana w kuchni jako alternatywa dla jęczmiennej, gryczanej, manny czy kuskusa. Kasza bulgur będzie smakować znakomicie z warzywami i dodatkiem przypraw orientalnych, może być również składnikiem różnego rodzaju sałatek. Sposób przygotowania: Gotować około 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.

Kasza Bulgur 2kg

Zobacz więcej

Kasza bulgur Rani to grubo mielona pszenica durum, poddana gotowaniu i ponownemu suszeniu. Jest ona bardzo cennym źródłem błonnika pokarmowego, to również najmniej kaloryczna z kasz. Może być stosowana w kuchni jako alternatywa dla jęczmiennej, gryczanej, manny czy kuskusa. Kasza bulgur będzie smakować znakomicie z warzywami i dodatkiem przypraw orientalnych, może być również składnikiem różnego rodzaju sałatek. Sposób przygotowania: Gotować około 12 minut, po ugotowaniu odcedzić.

Kuskus Izraelski 5kg

Zobacz więcej

Kuskus izraelski ze względu na swój wyjątkowy kształt znany jest również pod nazwą kuskus perłowy, powstaje z ziaren semoliny (pszenicy durum), która jest łamana, mielona i mieszana z wodą w taki sposób, żeby powstały większe 2-3mm granulki. Kuskus perłowy w przeciwieństwie do tradycyjnego kuskusa wymaga gotowania.  Jest to doskonały dodatek do wielu dań, świetnie komponuje się z mięsem, różnymi rodzajami sera oraz grillowanymi i świeżymi  warzywami takimi jak pomidor, papryka czy cukinia.

Strączki - Opakowania cateringowe

Soczewica Zielona 5kg

Zobacz więcej

Jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i podstawą kuchni Bliskiego Wschodu. Soczewica zielona Rani jest produktem o wysokiej zawartości błonnika i białka, dzięki czemu z powodzeniem może zastępować mięso w diecie wegetarian. Ponadto posiada cenne składniki odżywcze i witaminy z grupy B, dzięki czemu wpływa pozytywnie na nasze zdrowie. Z powodzeniem można wykorzystywać ją jako składnik zup, gulaszy, pierogów oraz do przygotowywania sałatek i pasztetu, bardzo dobrze komponuje się z takimi  przyprawami jak curry czy mięta.
Sposób przygotowania: Soczewicę opłukać i namoczyć w wodzie przez około 30 minut po czym wsypać do gotującej się wody i gotować do miękkości około 20 minut.

Soczewica Czarna 5kg

Zobacz więcej

Soczewica czarna Rani, zwana inaczej Belugą, to jedna z najcenniejszych w całej gamie roślin strączkowych, jest bardzo pożywna i smaczna. Jej starannie wyselekcjonowane czarne, kuliste ziarna mają intensywny smak, są bogate w białko roślinne, błonnik oraz wiele innych składników odżywczych – to doskonały wybór dla wegan i wegetarian. Stosuje się ją głównie do pierogów i sałatek ale również do zup, sosów, dań jednogarnkowych i pikantnych przekąsek.
Sposób przygotowania: Ziarna opłukać pod bieżącą wodą, gotować przez około 25 -30 minut.

Ciecierzyca 5kg

Zobacz więcej

Ciecierzyca inaczej cieciorka lub włoski groch jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, jest ważnym składnikiem w kuchni śródziemnomorskiej, przypomina kształtem nieduży orzech laskowy, charakteryzuje się również orzechowym posmakiem. Jest pożywna i łatwa do przechowywania. Wykorzystywana do wielu rodzajów zup, gulaszy, lub różnego rodzaju past, szczególnie do produkcji humusa. Jako główne danie ciecierzyca najczęściej jest składnikiem duszonych dań jednogarnkowych, można serwować ją na ciepło z solą i pieprzem, skropioną jedynie oliwą jako dodatek do mięsa.
Sposób przygotowania:  Przed gotowaniem namoczyć ziarno w wodzie od 10 do 12 godzin, gotować około 90 minut

Soczewica Czerwona 5kg

Zobacz więcej

Soczewica czerwona Rani charakteryzuje się czerwoną barwą nasion pokrytych drobnymi plamkami, które podzielone są na połowę. Jest bogata w kwas foliowy, błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B i białko, które pomagają zmniejszyć stan zapalny w organizmie. Przygotowuje się ją najszybciej ze wszystkich odmian soczewicy ponieważ nie wymaga namaczania a przez dodatkowo podzielone ziarno gotuje się ją zaledwie kilkanaście minut i można ją łatwo rozgotować. Ma zastosowanie w zupach, sosach, gęstych potrawkach lub jako dodatek do sałatek i zapiekanek.
Sposób przygotowania: Gotować pod przykryciem około 10 minut często mieszając do momentu osiągnięcia pożądanej konsystencji, osolić wodę pod koniec gotowania.

Soczewica Zielona 2kg

Zobacz więcej

Jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i podstawą kuchni Bliskiego Wschodu. Soczewica zielona Rani jest produktem o wysokiej zawartości błonnika i białka, dzięki czemu z powodzeniem może zastępować mięso w diecie wegetarian. Ponadto posiada cenne składniki odżywcze i witaminy z grupy B, dzięki czemu wpływa pozytywnie na nasze zdrowie. Z powodzeniem można wykorzystywać ją jako składnik zup, gulaszy, pierogów oraz do przygotowywania sałatek i pasztetu, bardzo dobrze komponuje się z takimi  przyprawami jak curry czy mięta.
Sposób przygotowania: Soczewicę opłukać i namoczyć w wodzie przez około 30 minut po czym wsypać do gotującej się wody i gotować do miękkości około 20 minut.

Superfoods - Opakowania cateringowe

Quinoa biała 2kg

Zobacz więcej

Quinoa biała pochodzi z Ameryki Południowej i doskonale łączy właściwości prozdrowotne z interesującym smakiem. Jest źródłem wysokiej jakości białka roślinnego polecana osobom na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Ziarno komosy ryżowej białej ma wiele zastosowań, jej lekko orzechowy smak nadaje się zarówno do dań słonych jak i słodkich, na zimno i na gorąco.
Sposób przygotowania:  Dodajemy 1 szklankę komosy do 2 szklanek wrzącej wody i gotujemy przez 12-15 minut. Po zakończeniu gotowania odstawiamy komosę pod przykryciem do momentu aż wchłonie pozostałą część wody.

Opakowania 25kg

Duże opakowania – 25 kg

Zobacz więcej

  • Ryż naturalny/brązowy, worek 25kg
  • Ryż jaśminowy SKO, worek 25kg
  • Kuksku perłowy, worek 25kg
  • Kasza bulgur worek, 25kg
  • Kasza kuskus worek, 25kg
  • Skrobia ziemniaczana, worek 25kg
  • Ryż basmati super kernel, worek 25kg
  • Ryż biały długoziarnisty do 15% łamiania Gujana, worek 25kg
  • Ryż dziki czarny, worek 25kg
  • Ryż parboiled długoziarnisty 5% łamiana, worek 25kg
  • Ryż do sushi worek 25kg
  • Ryż jaśminowy Wietnam, worek 25kg
  • Ryż parboiled 5% łamania Birma, worek 25kg
  • Ryż Arborio worek 25kg
  • Ryż basmati worek 25kg
  • Ryz jaśminowy phaka malis worek 20kg
  • Soczewica czerwona worek 25kg
  • Soczewica czarna worek 25kg
  • Soczewica zielona worek 25kg
  • Ciecieczyca worek 25kg
  • Quinoa biała worek 25kg
  • Quinoa czerwona worek 25kg
  • Quinoa czarna worek 25kg